RÉSZLET a Sanyi a bagoly: buddhizmus hétfőtől péntekig c. könyvből.
A családi fészek felé vezető úton, már megcsapja az orrodat a gondoskodás mennyei illata. Az asztal roskadozik, a kifulladt és fáradtan pislogó háziasszony alig látható az ételrengetegben. Karikás szemei arra utalnak, hogy már hajnalban felkelt, hogy a marhahúsleves lassú tűzön készüljön el. Kezein nincs sebtapasz, mely a napok óta tartó tervezés, a profizmus jele. Mindenre volt ideje, nem kapkodta el a dolgot. Minden egyes részlet a helyén van.
Az érkező vendégseregnek szintén tervezésre volt szüksége ahhoz, hogy az ünnepi fogások elfogyasztása sikerüljön.
Ez az asztali étolimpia. Aki utolsóként áll fel az asztaltól, az a győztes. Mint minden sportágban, itt is elengedhetetlen a megfelelő ruha kiválasztása. Tehát azt a ruhát vedd meg, amit a próbafülkében először felpróbáltál és nevetségesen nagynak bizonyult.
…
Ne foglalkozz versenyzőtársaid „tele vagyok”, „gluténallergiám van”, „laktózallergiámvan” felkiáltásaival. Ilyenkor a háziasszony felmentést adhat egy-egy étel alól, de lehetőséget is adhat ezen versenyzőknek is a folytatásra, hiszen biztosítja az allergiás családtagok afelől, hogy: „Csak egy kanállal tettem bele lisztet/tejszínt, direkt MIATTAD.”
Ha már a célegyenesbe ért a verseny, akkor a desszerteknél alkalmazz tejszínhabot. Ez megfelelő síkosítást biztosít a torkodban ahhoz, hogy könnyebben nyeld le a falatokat.
Az étkezés akkor ér végett, amikor sikerül lebeszélni a háziasszonyt arról, hogy a fagyasztóból elővegye a töltött káposztát, hogy felmelegítse.
A könyv megvásárolható a Libri könyvesboltokban.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: